Adalet Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet heyecanı
24 Mayıs 2019 20:28

Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarını verdi. Öğrenciler, mezun olmanın verdiği heyecanı, aileleri ve öğretim üyeleri ile paylaştı.

Mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim Ermenek, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“İyi bir vatandaş ve insan olmanızı arzu ediyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, açılış konuşmasında, öğrencilere nasihat vermeyi kendisine bir görev olarak addettiğini söyleyerek, “Geriye dönüp baktığınızda hayatınızın en güzel, renkli ve dinamik şekilde hatırlayacağınız bir zaman diliminin içerisinde yaşıyorsunuz” dedi.

Hayatın her döneminin kendisine has güzelliklerinin ve sorumluluklarının olduğunu belirten Rektör Tekin, “Hayatın en güzel dönemi üniversite öğrenciliği ve üniversite bittikten sonraki 4-5 yıllık süreç. Ondan sonra çok statik bir hayatınız oluyor. Çocuğunuz, eviniz, rızkınız... Farklı bir hayat yaşamaya başlıyorsunuz” diye konuştu. Rektör Tekin, öğrencilere, dinamik bir dönem içerisinde olduklarını anımsatarak, şu şekilde konuştu:

“Kendi hayatınızı yönlendirmek için heybenizi dolduracağınız güzel bir dönem içerisindesiniz. Kuşkusuz karşınızda ‘Rızkımı nasıl temin edeceğim?’ sorusu bir sorun olarak karşınızda duruyor. Bizler Müslüman insanlarız. Bizi yaratan irade diyor ki ‘Siz çalışın, üstünüze düşeni yapın. Rızık verici olan benim.’ Dolayısıyla bize düşen şey oturup çalışmak, çabalamak ve kendimize güzel bir kariyer planlaması yapmak.”

İyi bir insan ve vatandaş olmanın, nitelikli insan yetiştirmek kadar önemli olduğunu dile getiren Rektör Tekin, “Hepimiz iyi bir insan ve vatandaş olursak totalde karşı karşıya bulunduğumuz problemleri çözmekte çok daha rahat olacağız. Bir ağabey ve büyük olarak sizden en büyük istirhamım, bu ülke için gerekli fedakarlığı yapan iyi bir vatandaş ve insan olmanızı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. Rektör Tekin, öğrencilere, her zaman yanlarında olacaklarını taahhüt etti.

“Emanetinizi, sorumluluk sahibi bireyler olarak mezun ediyoruz”

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Ermenek de konuşmasında, “Bugün bize iki yıl önce teslim ettiğiniz emanetinizi, her şeyden kıymetli yavrularınızı, özgüveni yüksek, mücadele azmi ile donatılmış, bağımsız ve sorumluluk sahibi bireyler olarak mezun ediyoruz” dedi.

Öğrencileri adalet inancıyla yetiştirdiklerini belirten Yüksekokul Müdürü Ermenek, “Öğrencilerimizi, Türk toplumunun ortak değerlerini benimseme, onlara saygı gösterme ve bu değerleri sahiplenme adına ilmek ilmek işledik. Vatan ve millet sevgisiyle donatılmış olarak devlet ve milletimize hizmet bilinci ile geleceğe yolluyoruz” diye konuştu. Yüksekokul Müdürü Ermenek, öğrencilere yol göstermeye devam edeceklerini söyledi. Üniversitemize adını veren Hacı Bayram-ı Veli’nin, “bilmek, bulmak, olmak” düsturunu anımsatan Yüksekokul Müdürü Ermenek, “Hep birlikte ‘bileceğiz, bulacağız ve olacağız’ ” ifadesini kullandı.

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Öznur Nalçınkaya ise öğrencilere ve ailelere, gurur duyacakları bir gün yaşadıklarını ifade ederek, “Adalet Meslek Yüksekokulu’nda, kötüyü ayırt etmeyi, insanın ve insanlığın gerçek değerini, her zaman dürüst ve doğru olmayı, kısaca vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken tüm bilgileri öğrendiniz” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına, Yüksekokul birincisi Çağdaş Ad konuşma yaptı. Ad’ın konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri gerçekleştirdi.

Rektör Tekin, 12. Ulusal Klavye Yarışması’nda şampiyon olan Yüksekokul öğrencilerimiz Çağdaş Ad ve Mustafa Yiğit Seçkin ile Takım Kaptanı Öğretim Görevlisi Öznur Nalçınkaya’ya plaket takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, Yüksekokul birincisi Çağdaş Ad’a plaket verdi. Öğrenciler, bayrak devir teslimi ve yemin törenin ardından keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Fotoğraf: İlknur Şen