Edebiyat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu
30 Nisan 2019 14:00

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarını verdi. Öğrenciler, mezun olmanın verdiği gururu, aileleri ve öğretim üyeleri ile paylaştılar.

Itri Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Üzülmez, Genel Sekreter Yardımcımız Veysel Erdel, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere, Üniversitemiz yönetimi ile dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Öğrencilerin mezuniyet sonrası karşılaşacağı problemlerde, çözüm üretecek bir Üniversite idealine sahibiz”

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, bugünün, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ilk mezunlarının verildiği bir gün olduğunu söyleyerek, “Bizim açımızdan en az öğrencilerimiz kadar önemli ve tarihi bir gün. Biz de bugün en az öğrencilerimiz ve velilerimiz kadar heyecanlıyız” dedi.

Mezun öğrencilere, Türkiye’nin en köklü ve nitelikli akademik kadrosunun bulunduğu bir Üniversite’den mezun olacaklarını ifade eden Rektör Tekin, şöyle konuştu:

“Üniversitemiz ismen yeni olsa da Üniversitemizin bünyesinde barındırdığı çok köklü bir akademik geçmişi var. Biz bu geçmişe uygun davranan bir Üniversite yönetimi olarak yolumuza devam edeceğiz. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, hem ülkemizde hem de dünyada yeni üniversite trendlerinin ortaya çıktığı, üniversitelerin artık tematik hale gelmeye başladığı bir sürecin Türkiye’deki ilk karşılığı. Üniversitemiz hem ülkede hem bölgede hem de dünyada sosyal bilimler alanında ve sanat alanında yer edinmek için çaba sarf eden, bütün enerjisini ve birikimini bu alana hasredecek bir Üniversite olarak kurgulandı.”

“Sizleri ailemizin bir parçası olarak kabul ediyoruz”

Rektör Tekin, mezun öğrencilere taahhütte bulunarak, “4-5 yıl sonra Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ilk mezunları biziz diye gurur duyacağınız bir Üniversite ile karşı karşıya bulunacaksınız” şeklinde konuştu. Üniversitemizin akademik bilgi birikimi ve üretimi itibariyle böyle bir taahhütte bulunduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Tekin,  “Hem de bugüne kadar olmadığı kadar öğrencileri, mezunları ve öğretim üyeleri ile bir aile edasında bir arada bulunan ve bu birlikteliği öğrencilerine mezuniyet sonrası karşı karşıya kalacağı bütün problemlerde de çözüm üretecek bir Üniversite yönetimi ve Üniversite idealine sahip olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Rektör Tekin, “Bizler, artık sizleri ailemizin bir parçası olarak kabul ediyoruz” diyerek, mezun öğrenciler ile hayatlarının bundan sonraki döneminde ağabey-kardeş hukukunu devam ettireceklerini dile getirdi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere, “Bugün burada toplanma sebebimiz, akademik araştırma ve yayınların temel alındığı, devlet üniversiteleri ve fakülteleri sıralamasında ülkemizdeki tüm devlet üniversitelerinin edebiyat fakültelerini geride bırakarak bu sene Türkiye birincisi olan Edebiyat Fakültemizin, 12 bölüm 35 farklı anabilim dalının ülkemize kazandırdığı mesleğinde yetkin genç meslektaşlarımızı fakültemizden şerefle uğurlamaktır” dedi.

Dekan Ağıldere, mezuniyet töreninin, kutlama, sevinç, mutluluk ve iftihar günü olduğunu belirtti. Mezun öğrencilerin ailelerine seslenen Dekan Ağıldere, “Dünyaya geldikleri günden itibaren üzerine titrediğiniz, büyük özveri ve özenle yetiştirdiğiniz gözbebeğiniz evlatlarınızı, ülkemize hizmet etme yolculuğuna uğurlamanın vakti geldi. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz” diye konuştu. Dekan Ağıldere, şeref tablosunun en büyük mimarlarından birinin öğretim üyeleri olduğuna işaret ederek, “Genç meslektaşlarımızın bundan sonraki zaman içerisinde gerçekleştirecekleri başarılı çalışmaların, sizleri de onurlandıracağından hiç şüphe duymuyorum” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına, Fakülte birincilerinden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İsmail Yanmaz konuşma yaptı. Rektör Tekin, açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaketlerini verdi.

Düzenlenen törenle, başarı belgelerini alan mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Fotoğraf: İlknur Şen