İletişim Fakültesinde "Hareketteyiz Ödül Töreni"
04 Aralık 2018 15:48

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Atölyesi öncülüğünde Kurgu Birimi ve Fotoğraf Atölyesi öğrencileri, ARTER Reklam Ajansı’nın mentörlüğünde, Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından başlatılan Hareketteyiz projesinin Türkiye geneli reklam kampanyasının ödül töreni gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, ARTER Reklam Ajansı Kreatif Direktörü Yalçın Kayacan ve öğretim üyeleriyle öğrenciler katıldı.

İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden Reklam Atölyesi, Fotoğraf Stüdyosu ve Kurgu Birimi'nde görev alan öğrencilerin Hareketteyiz Projesi kapsamında 360 Derece Reklam Kampanyası adı altında hazırladıkları reklam projelerinin kazananı belli oldu. Thinkart Ajans isimli grup "Spor Her Yerde" sloganıyla hazırladığı reklam kampanyasıyla birinci oldu. Dizüstü bilgisayar kazanan öğrencilere hediyelerini Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin takdim etti. Ayrıca kampanyaya katılan her öğrenciye Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı A Milli Takımı forması hediye etti.

Törenin açılışında konuşan Rektör Tekin, genel anlamda üniversitelerin kamuoyunda "halktan kopuk" , "sektörle ilişkisi olmayan" kurumlar olarak tanımladığını dile getirerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Özellikle sosyal bilimlerle ilgili kısımda biz Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak sektöre açılıp halkla içiçe bir üniversite olmak ve ürettiğimiz bilimsel verileri halkla paylaşmak, sektördeki paydaşlarımızla beraber üretmek için yola çıktık."

Ankara Hacı Bayram Veli Üniveristesi'nin Türkiye'deki bu paradigmayı değiştireceğini vurgulayan Rektör Tekin, "Bu yanlış anlamayı düzeltecek bir üniversite olma misyonuyla yola devam ediyoruz" dedi.  İletişim Fakültesi'nin de bu anlamda kamuoyunda Üniversitemizin görünen yüzlerinden biri olacağının altını çizen Rektör Tekin, "İletişim Fakültemiz en önemli etkinlik alanımız olacak. Üniversitemizin bu misyonuna aşkla ve şevkle hizmet ettiği için de Fakülte Dekanımızı, öğretim üyesi arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik edip teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yusuf Tekin, Herkes İçin Spor Federasyonu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 60'ın üzerinde faaliyet gösteren federasyonlar içinde en önemli federasyon olduğunu dile getirdi. Türkiye'de spor ile ilgili olarak kamuoyunda yeterince bilgilendirme olmadığını söyleyen Tekin, "Türkiye'de ortalama sportif etkinliklere başlama yaşı maalesef eş değer ülkelerin çok ötesinde. Federasyonlarımız bu anlamda üstlerini düşeni yapmakta" şeklinde konuştu. Herkes İçin Spor Federasyonu'nun Türkiye'de spor kültürünün oluşmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Rektör Tekin, programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Dekan Avşar, İletişim Fakültesi'nin diğer iletişim fakültelerinin kardeşi ve yoldaşı olduğunu ancak aynı zamanda da rakibi olduğunu ifade etti. Avşar, bu rekabetin İletişim Fakültesi olarak eğitimde daha yüksek bir kaliteyi hedeflemeyi de beraberinde getirdiğini vurgulayarak, "Bu nedenle biz sürekli olarak kendi kamuoyumuzla kendi sektörümüzle içiçeyiz" dedi.

Öğrencilerin sadece teorik değil aynı zamanda uygulama noktasında da en iyi olmaları için çaba gösterdiklerini anlatan Avşar, "Yıllardır bu konuda fakültemizin bir  gayreti vardır. Arkamızda 51 yılı geride bıraktık. Artık İletişim Fakültesi olarak koca bir çınarız. Bu yüzden öncü olmak rolü de bize düşmektedir" şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi'nin akademik kadrosunun çok güçlü ve zengin olduğunu belirten Avşar, "Öğrencilerimiz, ulusal ve uluslarası alanda çok büyük başarılar elde ediyor. Öğrencilerimizin daha iyi olmalarını istiyoruz. Bunun için de gerek fiziki şartlar gerekse eğitim, öğretim kalitemizi ve müfredatımızı öğrencilerimizin bu rekabet ortamında daha rahat edecekleri şartlara ayarlamaya uğraşıyoruz. Sayın Rektörümüz de bu konuda bize her zaman destekçi olmuştur. Buraya gelerek bize olan güvenlerini ve desteklerini açıkça belli etmişlerdir" diye konuştu.

İletişim Fakültesinde Reklam Atölyesi'nin yanısıra öğrenci gazetesi, akademik iki dergi, radyo, televizyon stüdyosu, haber ajansı, kısa film atölyesi, kurgu ve fotoğraf stüdyosu bulunduğunu dile getiren Avşar, "En kısa sürede animasyon stüdyosu kuracak ve bu alanda da ilk olacağız" dedi.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, "Herkes İçin Spor Federasyonu olarak daha hayatlarının başında olan öğrencilerimizin geleceğe emin adımlarla yürüyebilmeleri için  federasyonumuzun kapılarını açtık" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim başlattığımız Hareketteyiz Projesi'nin iletişim ayağını siz öğrencilerimiz oluşturdu. Bugün sokaklarda parklarda vatandaşlarımız 3'ten 93'e sağlık için spor adına birçok aktivitede bulunuyor. Biz onlara temas etmek adına kendi yetiştirdiğimiz hocalarımızla onlara doğru egzersiz nasıl yapılır bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Hareketteyiz Projesi'nin kitlelere mal olacak bir proje. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

ARTER Reklam Ajansı Kreatif Direktörü Yalçın Kayacan ise projenin ilk hedefinin öğrencilere sektöre dair tecrübe kazandırmak olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"İkinci hedefimizde ise her büyük işin küçük bir fikirle başladığını ve bu fikrin zamanla büyüyüp gerçeğe dönüştüğüne şahit olduk. Bizlere bu yolda destek olan Rektörümüze, Federasyonumuza ve Fakültemize, çok teşekkür ediyorum."