Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda mezuniyet coşkusu
14 Haziran 2019 19:50

Üniversitemiz Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarını verdi. Öğrenciler, mezuniyet coşkusunu aileleri ve öğretim üyeleri ile birlikte yaşadı.

Itri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Yenice, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Beş yıl içinde Türkiye’de hatırı sayılır Üniversite olacağız”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, açılış konuşmasında, mezuniyet törenin çok heyecanlı bir gün olduğunu belirterek, “Bizim temelimiz Akademi 1955’e dayanıyor. Akademi geleneği bugünlere kadar geldi. Akademi, 1982’de Gazi Üniversitesi adını aldı ve ne mutlu, liderimiz, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıma şerefine nail olduk. Şimdi de bir misyonumuz daha var Ankara’nın manevi önderi Hacı Bayram-ı Veli’nin ismini taşıyoruz” diye konuştu. Rektör Yardımcımız Karapınar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çok memnunuz ve mesuduz. İki değerimizi bir araya getirmek, bizim için bir vazife ve görev. Bugün gayet iyi yapacağımıza eminim. Akademi’deki başarımızı Gazi Üniversitesi’ne taşıdık, şimdi bu başarıyı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne taşıyacağız. Biz size bir söz veriyoruz. Bu tarihimizle birlikte gelecek beş yıl içinde Türkiye’de hatırı sayılır Üniversite olacağız.”

Meslek yüksekokulların önemine dikkati çeken Prof. Dr. Karapınar, “Mezun öğrencilerimizin hepsinin şu anda bir mesleği var. Bu çok önemli. Bizim bölümlerimizin önemi şu; çıkanlar işsizlik sorunu ile karşılaşmıyorlar. Bu bakımdan meslek yüksekokulları son derece öneme haiz olacak gelecekteler” ifadelerini kullandı.

“Ülkeniz ve insanlık için başarılı olmak zorundasınız”

Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Yenice ise konuşmasında, mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Unutmayınız, sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız” ifadelerini kullandı. Yüksekokul Müdürü Yenice, mezun öğrencilere, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Mezun öğrenciler adına Yüksekokulu birincisi Ümran Koçak konuşma yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, Koçak’a plaket verdi. Başarı belgelerini alan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Fotoğraf: Deniz Sağbaş – Mert Türker