Tapu Kadastro Yüksekokulu’nda mezuniyet sevinci
10 Mayıs 2019 16:25

Üniversitemiz Tapu Kadastro Yüksekokulu’nda, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Öğrencilerimiz, aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşları ile birlikte mezuniyet sevincini yaşadı.

Itri Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektör Yardımcımız ve Tapu Kadastro Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Aydın Karapınar, Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Baran, Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Adil Hakan Ayber ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü daire başkanları, Üniversitemiz yönetimi ile dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Kapımız, gönlümüz size 24 saat açık”

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, konuşmasında, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ilk mezuniyet törenlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Umarım üzerinden zaman geçtikten sonra gururla ‘Ben bu Üniversitenin ilk mezunuyum’ diyeceğiniz bir Üniversiteyi, öğretim üyesi arkadaşlarımız ve ilgili paydaşlarımız ile beraber oluşturacağız. Bunun sözünü sizlerin huzurunda veriyoruz” dedi.

Herkesin heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Tekin, “Mezuniyet törenlerinde kaotik bir durum yaşanır. Üzüntüyle sevinç, endişeyle heyecan hep beraberdir. İnsan, aynı anda karışık duygular içerisinde olur” diye konuştu. Mezun öğrencilere, hayatlarında birçok kırılma noktaları yaşayacaklarını söyleyen Rektör Tekin, “Önünüzde çok uzun bir hayat var. Çok daha heyecanlı, güzel, mutlu olaylar yaşayacaksınız. İşe gireceksiniz, evleneceksiniz, çocuk sahibi olacaksınız. Bunların hepsi bir dönüm noktası olacak. Sakın rehavete kapılmayın. Bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu biliyoruz. Önümüzde, sürekli diken üstünde, teyakkuz halinde olmamız gereken bir hayat var” ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Tekin, “Biz büyükler olarak öğüt vereceğiz, yol göstereceğiz” diyerek, şu şekilde konuştu:

“Kapımız, gönlümüz size 24 saat açık. Günün birinde ‘Hocam o gün bir şeyler söylemiştiniz ama bir kulağımdan girdi öbüründen çıktı, bir daha der misin?’ diye kapımızı çalarsanız, bir ağabey ve büyük olarak kapımız size yine açık olacak. Buradan bu tür dostluklarla ayrılmış olduğunuza inanıyorum.”

“Önünüze çok güzel ufuklar açılacak”

Mezun öğrenciler ile mutluluklarını paylaşmak için törende bulunduğunu dile getiren Rektör Tekin, “Sizlere hayatınızın geriye kalan kısmında başarı ve baht açıklığı diliyorum. Siz üzerinize düşen görevi yapın. Allah kendisini tanımlarken rızık verici ‘Rezzak’ olarak tanımlıyor. Siz üzerinize düşeni yaparsanız, yaratıcı irade diyor ki ‘Ben de size rızkınızı vereceğim.’ Biliyorum endişelisiniz ama inanın tevekkül içerisinde hareket ederseniz, önünüze çok güzel ufuklar açılacak.”

Rektör Tekin, anne-babalara seslenerek, “Biraz daha sabredin. Çocuklarınızın geleceklerini en çok etkileyecek bir dönemi yaşıyorsunuz. Bu dönemde de sabırla çocuklarımıza, gençlerimize destek olursak hem ülkemize hem milletimize hem de çocuklarımıza sahip çıkmış oluruz” dedi.

Dört yıl boyunca öğrencilere çocukları gibi bakan öğretim üyelerine teşekkür eden Rektör Tekin, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile bütün süreci birlikte yürütüyoruz. Başarılı bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulması için mutlaka uygulama ve uygulamanın içinden gelen bilgi ve tecrübe çok önemli. Bu katkıyı bize verdikleri için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi. Mezun öğrenciler adına, Tapu Kadastro Yüksekokulu dönem birincisi İpek Eylül Korkmaz bir konuşma yaptı. Rektör Tekin, dönem birincisine plaketini verdi.

Başarı belgelerini alan mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Fotoğraf: İlknur Şen