Turizm Fakültemizde mezuniyet töreni
13 Haziran 2019 20:40

Türkiye’nin en eski Turizm Fakültesi olan Üniversitemiz Turizm Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarını verdi. Öğrenciler, mezuniyet heyecanını aileleri ve öğretim üyeleri ile paylaştı.

Itri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış törenine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi eşlik etti.

“Üniversitemizin getirdiği dinamizm ile hareket edeceğiz”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, konuşmasında, turizmi elinde tutan bir Üniversite olduğumuzu söyleyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıdık. Şimdi Ankara’nın manevi lideri Hacı Bayram-ı Veli’nin adını taşıyoruz. Bu bize ve öğrencilerimize gurur veriyor. Bunu temsil etmek için akademisyenlerimizle gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Öğrencilerin dünyayı keşfetmeleri gerektiğine değinen Rektör Yardımcısı Karapınar, “Buradan kopmayın. Gazi Üniversitesi’nin deneyimi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin de getirdiği dinamizm ile hareket edeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte biz buradayız. Sizin elinizden tutmaya hazırız, siz de bizim elimizden tutun” ifadelerini kullandı.

“Beklentimiz, küresel çağda turizmci olmanız”

Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ise konuşmasında, mezuniyet töreninde bir arada bulunmaktan heyecan duyduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Erkayıran, “Kıymetli veliler, çocuklarınızın sevincine ortak oldunuz, bu mutluluklarını paylaşmak için buradasınız. Sizler de bir övgüye ve teşekküre layıksınız” diyerek, mezun öğrencileri bugünlere getirenlerin aileler olduğuna işaret etti. Erkayıran, öğrencilere, ortak bir geleceğe sahip olduklarını ifade ederek, “Bilgi birikiminiz ve dünyayı okuyacak kapasiteniz var. Bizim sizlerden beklentimiz, küresel çağda turizmci olmanız, oteller zinciri kurmanız. Mesleğinizde tanınan, değil ülkenizde, dünyada tanınan olmanız. Eğer bunu yaparsanız bir önceki veya şu dönemdeki turizmcilerden daha başarılı olmak hakkını kazanırsınız” şeklinde konuştu.

“Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi mezunu olmanız anlamlı”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da öğrencilere, çok güzel bir fakülteden mezun olduklarını söyleyerek, “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi mezunu olmanız da ayrıca anlamlı. Bildiğiniz gibi tasavvuf felsefesinin en önemli temsilcilerinden biri olan Hacı Bayram-ı Veli, Anadolu’nun manevi mimarlarındandır. Esnaf ve çiftçilerin Ahilik teşkilatı, onun etrafında birleşir. Eserlerini Türkçe yazmış ve Anadolu'da Türkçenin yaygınlaşmasına büyük katkı sağlamıştır” diye konuştu.

“Başarıdan başarıya koşarken Üniversitemizi yücelteceksiniz”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu da konuşmasında, öğrencilere, eğitim hayatlarının zorlu bir sürecini başarı ile tamamladıklarını belirterek, “Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç turizmcilersiniz. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Başarıdan başarıya koşarken Üniversitemizi daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracak olan sizlersiniz” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına Fakülte birincisi Nur Sena Görel, konuşma yaptı. Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Görel’e plaket verdi. Öğrenciler, yemin törenin ardından keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Mezuniyet töreninin sonunda, misafirlere bir müzik dinletisi yapıldı ve ikram verildi.

Fotoğraf: Bahar Şahin