Üniversitemizde, Hukukta Kariyer Günleri
26 Şubat 2019 10:42

Üniversitemizde, Hukukta Kariyer Topluluğu tarafından “Hukukta Kariyer Günleri” adlı etkinlik düzenlendi. İki gün boyunca süren Hukukta Kariyer Günleri, hukuk fakültesi öğrencilerine kariyer planlaması konusunda yol göstermek amacıyla düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen kariyer günlerine, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Üzülmez ve Genel Sekreterimiz Kemal Şamlıoğlu katıldı.

Etkinliğin ilk gününde, hukuk fakültesi öğrencilerinin meslek tercihlerine ilişkin konuşuldu. Ankara Valisi Vasip Şahin, Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Esin Soylu, Dışişleri Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Fırat Sunel, Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı Vuslat Dirim, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mithat Kılıçoğlu, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Avukat Ferhat Cimbar konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise hukuk fakültesi öğrencilerinin alan tercihlerine yönelik olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ermenek, Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos, Dr. Öğretim Üyesi Burçak Tatlı, Dr. Öğretim Görevlisi Ahmet Fatih Özkan, TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Cumhuriyet Savcısı Web Sitesi Yazılım ve Geliştirme Programlama/Uygulama Geliştiricisi Habip Oğuz, Avukat Yasin Ekmen, Avukat Serdar Arıkan ve Avukat Süleyman Boşça öğrencilerle buluştu.

İki gün süren etkinlik sonunda, öğrencilere sertifika takdim edildi.